september 18, 2022

Deksel met geïntegreerd schuifdak voor EBS

Silo 63 van EBS werd recent door Blommaert voorzien van een nieuw deksel met geïntegreerd schuifdak.

European Bulk Services (EBS) is één van de belangrijkste bedrijven in de haven van Rotterdam en is actief in de op- en overslag van droge bulk producten zoals biomassa, mineralen en kolen.

EBS contacteerde Blommaert met de vraag om een schuifsysteem te ontwikkelen in een bestaand deksel op één van hun silo’s aan de Botlek in Rotterdam. Het telkens op- en afnemen van het deksel is na lange tijd niet meer conform met de huidige veiligheidsvoorschriften. Daarom wenste men hierin een schuifdak te integreren. Dit maakt dat het deksel zelf niet meer hoeft verplaatst te worden.

In samenwerking met de firma Ivens werd door Blommaert een nieuw deksel gebouwd waarin een schuifdak van 9 x 9 meter werd geïntegreerd. Het dak bestaat uit 4 aluminium schuifluiken die zorgen voor een volledige opening van 100% in het nieuwe deksel. Dit is dus optimaal naar toegankelijkheid toe.

Het schuifdak wordt elektrisch aangedreven en kan in minder dan 1 minuut geopend en gesloten worden. Zo is Blommaert erin geslaagd om een passende oplossing te vinden op maat van de klant.

Blommaert nieuws