Moduleerbare gangway – haven van Zeebrugge

Naar aanleiding van het aanmeren van het Italiaanse cruiseschip ‘Aidaprima’ in Zeebrugge werd een gloednieuwe loopbrug (gangway) in gebruik genomen….

Naar aanleiding van het aanmeren van het Italiaanse cruiseschip ‘Aidaprima’ in Zeebrugge werd een gloednieuwe loopbrug (gangway) in gebruik genomen. De nieuwe loopbrug moet de vlotte afhandeling van de ontschepende en inschepende passagiers optimaliseren.

De laatste jaren wordt Zeebrugge steeds vaker aangedaan door prestigieuze cruiseschepen. Het grote aantal reizigers aan boord moet snel en vlot van boord kunnen om hun ‘beperkte tijd’ in België zo optimaal mogelijk te benutten.


Blommaert zorgde hierbij voor de ontwikkeling en goede ingebruikname van deze loopbrug. De nieuwe gangway is liefst 30 meter lang en weegt 5 ton. Het indrukwekkende tuig bestaat uit drie stukken en is dus demonteerbaar. Hierdoor kan men de lengte terugbrengen tot 21 meter.


Al de gangways van Blommaert worden onderworpen aan een keuring en laadtest. Op deze manier zijn we 100% zeker van hun veiligheid. Het investeren in een nieuwe gangway is een duidelijk signaal van Zeebrugge naar de cruiserederijen toe. Hierdoor kan er een optimale dienstverlening aangeboden worden, zodat er in de toekomst nog vaker voor Zeebrugge gekozen zal worden.

(Bron: Krant van West-Vlaanderen, 27 Juni 2016.)