Een schuifdak van Blommaert voor de opslag van materialen?

In Stahlhausen, een stadsdeel van Bochum, centraliseert de stad een groot deel van haar technische activiteiten op een oppervlakte van maar liefst 16.500 m²….

In Stahlhausen, een stadsdeel van Bochum, centraliseert de stad een groot deel van haar technische activiteiten op een oppervlakte van maar liefst 16.500 m². Het nieuwe centrale depot van de stad zal worden gebouwd op een voormalige Thyssen Krupp-site. Aannemer MBN is aangesteld om de site volledig te renoveren.

Een van de uitdagingen was om een eenvoudige en snelle afdekking te bouwen waarbij de gebruikte materialen een lange levensduur garanderen. Dit aangezien eerdere oplossingen, waarbij de materialen afgedekt werden met een zeilconstructie, aanleiding hadden gegeven tot vele problemen. Hierbij kwamen de aluminium schuifdaken van Blommaert dan ook in beeld.

Voor de opslag van asfalt en zout werd geopteerd voor enkele aluminium schuifdaken die geplaatst worden op betonnen Legioblokken van de firma A. Jansen BV. In totaal worden er 5 boxen overkapt door 3 schuifdaken.

2 schuifdaken van 11,2 x 7 meter

1 schuifdak van 5 x 7 meter