Zoutopslag voor BAM op de site van Chemelot

In opdracht van ingenieursbureau Royal Haskoning en aannemer BAM heeft Blommaert een nieuwe zoutloods gebouwd op de site van Chemelot in Geleen….

Blommaert bouwt zoutopslag voor BAM op de site van Chemelot in Geleen.

In opdracht van ingenieursbureau Royal Haskoning en aannemer BAM heeft Blommaert een nieuwe zoutloods gebouwd op de site van Chemelot in Geleen. De klant zijn prioriteit ging uit naar een duurzame oplossing met weinig onderhoud. Aangezien onze daken worden gemaakt van AlMg3 aluminium en al onze onderdelen van gegalvaniseerd of roestvrij staal zijn, is men verzekerd van een zeer lange levensduur van deze nieuwe loods.

De zoutopslag bestaat uit 2 boxen van 18 x 5 meter die elk een schuifdakoverkapping hebben, bestaande uit 4 schuifluiken. Beiden daken worden afzonderlijk bediend door een handlier uit RVS.

Wat is Chemelot?

Chemelot is heel wat meer dan alleen de naam van het grote industriecomplex rondom het kruispunt van de A2 en de A76. Inmiddels werken er zo’n 8.000 mensen op het terrein en is een veelvoud daarvan gekend als toeleverancier. Van banketbakker tot schoonmaakbedrijf, van transporteur tot groenvoorziening. Daarnaast is het belangrijk dat mensen weten wat er zoal op het terrein gebeurt. Welke activiteiten vinden er plaats en wat gebeurt er eigenlijk als er gefakkeld wordt?

Op de site van Chemelot wordt er volgens zeer strenge veiligheidseisen gewerkt. De regelgeving en uitvoering hiervan is dan ook goed op orde. Chemelot staat voor een chemisch industrieel georiënteerd terrein van maar liefst 800 hectare groot in Zuid-Limburg. Het terrein is uniek vanwege tal van elementen:

de centrale ligging in Zuid-Limburg

de goede bereikbaarheid per spoor, weg, pijpleiding en vliegveld

de aanwezigheid van een groot aantal fabrieken die elkaar aanvullen

de koepelvergunning

de unieke samenwerking tussen fabrieken, R&D en pilot plants

Het terrein biedt daarnaast een aantal centrale voorzieningen: brandweer, algemeen onderhoud, een bedrijfsnoodorganisatie, infrastructuur en regelgeving. Chemelot is ook de naam van de organisatie die het centrale loket vormt voor de bedrijven van het industriecomplex en de campus, maar ook voor potentiële bewoners van de site, de omgeving en de overheden. De organisatie is bovendien zeer actief in het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid en industrie, het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven onderling en het initiëren van contacten met de buitenwereld.