Friesche kap luiken

Friesche kap luiken
gemaakt uit aluminium

De Friesche kap is een veelgebruikte luikenkap voor binnenschepen. Ze bestaat uit afzonderlijke luiken in aluminium die op maat worden gemaakt in functie van de ruimbreedte (van 4 tot 12,5 meter).

Doorgaans bestaan deze luiken uit drie delen: twee schuin oplopende delen die op de dennenboom rusten en daartussen een horizontaal looppad. Het meest geleverde type is dat waarvoor geen merkelgaten (inkepingen) moeten gemaakt worden (bij een gladde den). 

Gemaakt uit aluminium gevormde plaat

Horizontaal middenstuk in traanplaat

(alleen bij dubbele nok)

Leverbaar in diverse afmetingen

Panelen in 1, 2 of 3 delen naargelang de ruimlengte

Flexibele rubberstrips op klampen

(het deel dat op de dennenboom rust) vangt oneffenheden in de den en verschillen in ruimbreedte op

Ideale combinatie met luikenwagen

De combinatie van Friesche kap luiken met een hydraulische luikenwagen is ideaal om de luiken zorgvuldig te verplaatsen en te stapelen op schepen die weinig of geen ruimopening willen opofferen. De luiken en luikenwagen nemen immers weinig plaats in op het schip. Bovendien zijn ze volledig op elkaar afgestemd.

friesche kap met luikwagen

Friesche kap
Type Derkiena

Dit type Friesche kap is aan de kant waar de luiken op de dennenboom rusten uitschuifbaar gemaakt. Zo is de oversteek quasi nihil en blijft genoeg ruimte over in het gangboord zoals bepaald in de veiligheidsvoorschriften.

Het vernuftig schuifsysteem en de conisch gevormde goten van deze luiken herleiden de stapelhoogte tot het minimum van 8 cm. De combinatie van de in- en uitschuifbare ‘Derkiena’ luiken en de inschuifbare luikenwagen garandeert de veiligheid van de bemanning en bezoekers aan boord.

Contacteer ons

Voor technische specificaties over de producten van Blommaert, advies en/of een offerte, contacteer ons via onderstaand formulier.