Waarom een aluminium schuifdak de beste oplossing is bij het bouwen van een zoutloods

Het is belangrijk voor de veiligheid op de weg dat onze wegen bij koude temperaturen ijsvrij worden gehouden. Daarom dat gemeenten en andere openbare diensten voldoende strooizout moeten opslaan om…

Het is belangrijk voor de veiligheid op de weg dat onze wegen bij koude temperaturen ijsvrij worden gehouden. Daarom dat gemeenten en andere openbare diensten voldoende strooizout moeten opslaan om zo de strooiwagens bij vriesweer te kunnen uitsturen.

Nadelen van blootstelling


Het is van groot belang voor de kwaliteit van het strooizout dat deze niet worden blootgesteld aan regen of sneeuw. Volgens een studie van het Britse  NWSRG (National Winter Service  Research Group) kan het niet droog opslaan ernstige negatieve gevolgen hebben. Allereerst is er de milieuschade waarbij tonnen onoverdekt opgeslagen zout in de waterlopen terecht komt. Tevens bleek dat na periodes van hevige regen zowat 15% van de zoutvoorraden verloren ging.


Waarom zoutvoorraad opslaan?


Weer is en blijft onvoorspelbaar. Als het plots begint met vriezen en u hebt geen voorraad, dan kan u niet snel genoeg voorraad inkopen. Wanneer het strooizout correct en droog wordt opgeslagen kan u het lang bewaren zonder dat het aan kwaliteit verliest. Uiteraard wenst u dat deze opslag snel en eenvoudig kan. Daarom dat zowel kleine gemeenten als grotere overheidsorganisaties kiezen voor een zoutloods van Blommaert.

Voordelen van een zoutloods met schuifdak

Als overheidsinstantie wenst u dat de opslag van zout op een efficiënte en snelle manier plaatsvindt. Blommaert heeft 40 jaar ervaring met het bouwen van schuifdaken en zoutloodsen. Door het gebruik van de juiste materialen en technieken plaatsen we een zoutloods die garant staat voor een zeer lange levensduur.

Het regenwater kan opgevangen worden via de railstructuur en zo afgeleid worden

Optimale waterdichtheid

Hoge restwaarde want Aluminium is 100% recycleerbaar

Alle laswerken worden uitgevoerd volgens de EN 1090 norm.

Minimaal onderhoud door het gebruik van hoogwaardige materialen.

Het aluminium schuifdak is gemaakt van de hoogwaardige AlMg3 legering. Deze is zeer zoutbestendig en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de luiken op schepen die in zout water varen. Alle andere materialen zijn corrossievast. De railconstructie worden ook in gegalvaniseerd of gemetalliseerd staal gemaakt. Alle bevestigingsmaterialen zijn in RVS.

Projectondersteuning van A tot Z

Blommaert neemt de volledige projectopvolging bij het bouwen op zich:

Volledige engineering

Plaatsen van betonnen legoblokken of keerwanden

Montage van het aluminium schuifdak en/of poort

Na-service

Bovendien kan er voor de hele constructie een statische berekening voorzien worden.