Voormasten

Voormasten in aluminium
voor de scheepvaart

De plaatsing van een voormast biedt verschillende functionele en esthetische voordelen. Bij Blommaert kan u kiezen uit verschillende soorten hydraulische voormasten, vanop afstand bedienbaar.  Ze worden helemaal op maat gemaakt om zo goed mogelijk in te spelen op uw noden en wensen.

Aluminium of roestvast staal? Telescopisch of klappend naar voor of naar achter? Met of zonder zijvleugels? Kabeldoorvoeren binnendoor of buitenlangs? Afwerking met hoogwaardige lak? U stelt zelf uw ideale voormast samen (inclusief kop en radar). Wij houden er steeds rekening mee dat deze lager komt te staan dan de kruiplijn.

Ontdek de verschillende
types voormasten

Type Arizona

‘Arizona’ is een eenvoudige, maar zeer degelijke mast. De vorm van de koker is afgestemd op de kruiplijn. Standaard profielvleugels met indeling naar keuze en alle kabels, slangen en cilinders zitten binnenin de mast.

Type Celandro

‘Celandro’ is een solide, elegante voormast met afgeronde voorzijde en gebogen achterzijde. Ideaal dus voor smallere schepen. De mast klapt naar voor en wordt geleverd met standaard profielvleugels met indeling naar keuze (lampen, antennes, …).

Type Improval

‘Improval’ is een solide, naar voor klappende mast die doorheen de jaren op tal van schepen zijn degelijkheid en kwaliteit heeft bewezen. Een echte klassieker die ook in XL en XXL-formaat beschikbaar is voor bredere schepen.

U kan tevens opteren voor een voormast van het type ‘Improval Progress’. Deze is voorzien van speciale afgeronde Progress-vleugels. Deze mast wordt altijd in een gelakte uitvoering geleverd en de indeling en bevestigingspunten op de vleugels kiest u volledig zelf.

Type Hazard

Onze Hazard voormast is met zijn naar achter klappende mast uniek in zijn soort. Zijn D-vormige mastlijf profileert zich conisch tot een statig geheel. ‘Hazard’ is standaard voorzien van profielvleugels met indeling naar keuze. Alle kabels, slangen en cilinders zitten in de mast verwerkt.

Contacteer ons

Voor technische specificaties over de producten van Blommaert, advies en/of een offerte, contacteer ons via onderstaand formulier.